Ideverek, odaverek, itt az olcsó pulóverek

2019. február 22. 19:31 - BtrixKiddo

DK-t a DK-nak, avagy nyugi, ha Dobrev Klára elmegy Brüsszelbe, akkor sem hal éhen a Gyurcsány család

Na, megjött a szárnyas hír a menzás ebédhez (bár ez nem a Karmelita menü, de legalább a rizsa jó gurulós): Dobrev Klára a DK listavezetője!

 

Na persze a szellemi arisztokrácia erre is sikeresen rászabadult (btw megdöbbent, hogy Hont András szerint az a fő kérdés, hogyha Klára asszony Brüsszelbe megy, ki fog főzni…).

Hálistennek nem ez a “szellemi arisztokrácia” fogja eldönteni az eredményt.

Hanem az emberek.

A szavazók.

Akik már ezer éve hajtják, hogy de jó lenne valaki, akinek a nevéhez nem tapad politikai lózung ilyen vagy olyan értelemben. Aki vállalható.

dobrev-klara-es-gyurcsany-ferenc-lokal.jpg

Itt van. Dobrev Klára vállalható. Tanult, diplomás, több nyelven beszél, sikeres cégvezető, mindamellett háromgyerekes családanya.

Egyszerűen ő az, akiből kinézzük, hogy mindenhez IS ért.

És azt hiszem most az a legutolsó kérdés, hogy mi lesz ha Klára asszonynak ki kell költözni Brüsszelbe.

Ha egy férfi kerül hasonló helyzetbe, akkor miért nem para ez? Vannak családos férfi ep-képviselök gyerekkel. Náluk miért nem sopánkodnak azon, hogy deagyerek deacsalád?

 

Én drukkolok DK-nak és DK-nak! Nagyon kellett ő már nekünk!

Címkék: eu dobrev klára ep dk
1 komment
2018. november 20. 08:25 - BtrixKiddo

Ungár Péter lapja gusztustalankodott egy sort Gyurcsányék baján, majd keresztcsontig benyalt a Fidesznek

Azt minden ép értelmű ember csuklóból kirázza, hogy mi az, amire nem szabad rákattintani, ha értelmes híreketszeretne olvasni. Én viszont bátor vagyok, és merész, na meg letiltottak a kávéról a savam miatt, úgyhogy néha kénytelen vagyok istenesen felkúráltatni az agyam, hogy pótoljam a koffeint. Ez amúgy hatáso

De most új, korszakalkotó megfigyelést sikerült tennem. Mégpedig, hogy a Figyelőnél akkora ánuszrózsák virulnak, hogy láttukra  Semjén Zsolt is megnyalja mind a tíz ujját.

Ugye volt ez a tűz a hétvégén, amivel kapcsolatban az LMP-s Ungár Péter által is tulajdonolt Figyelőnek sikerült elképesztően szint alatti módon undorítóan nyilatkoznia, és milyen meglepő, bevédenie a Fideszt. 

A szokásos gusztustalanságokat azzal a szentimentális szöveggel zárják, hogy emlékezzen mindenki 2006-ra, mert hogy amíg itt a Gyurcsányék rínak mint a szopós malac, bezzeg ám 2006-ban kik püfölték viperával a szegény ártatlan sétálgatókat a belvárosban.

ungarpeterorigo2.jpg

Anyátok lenne a helyes válasz, de ne jelöljük be, mert a Figyelő alternatív valóságában mindig csak a Gyurcsány lehet a patás ördög.

Most erről ne nyissunk vitát, hogy tényleg ő e a patás ördög.

De mekkora alpári tapló paraszt már az, aki képes leírni ezt az összehasonlítást, azt olvasva, hogy valakinek mindene, írd és mond mindene megsemmisült. Nem kell ahhoz DK-snak lenni, hogy az ember egy hangyafaroknyi empátiával megáldva képes legyen ezt átérezni.

És akkor inkább hallgasson, mert valakitől a jóindulat annyira lenne hiteles, mint Janka nénitől a száraz november. Azért a lajtától nyugatra, (de esküszöm még keletre is) ez úgy néz ki, hogy nem rugdosod meg azt akinek baja van. Tökmindegy mit gondolsz róla, tökmindegy szereted-e. Senki nem mondta, hogy mostantól állampolgári kötelesség befogadni egy gyurcsányista alkalmazottat! Mondjuk a Figyelőtől kultúrát várni az olyan, mint Németh Szilárdot műveltségi versenyre küldeni, lehet várni a csodát, de ezernyi értelmesebb tennivaló van egy nap. Mert persze az LMP-nek az tök rendben van, hogy az egyik erős embere Mészáros Lőrinccel üzletel rendszeresen és kormánypárti médiát tart fenn. Ez így trendi-fenszi-szekszi

Csak a Gyurcsány.

Szóval gratulálok, sikerült belesüllyedni megint a pöcegödörbe. Mért nem csodálkozom.

Na, ugye, már nem is hiányzik az a kávé.

15 komment
2018. október 17. 13:07 - BtrixKiddo

A Márki-Zay Messiás páros lábbal szállt bele Gyurcsányba

A vásárhelyi polgi igencsak kinőtte magát február óta. Hol van már a tisztes vidéki családapa, n+1 gyerekkel, aki bánatos barna szemekkel hódított öreget-fiatalt, gyújtotta fel az ábrándos asszonyi szíveket, a porszagú kisvárost és a magyar közéletet. Szívgyújtás helyett most szívfacsarás van, keményen. 

Lekopott a kezdeti bája és esetlensége a független, Fideszverő kősziklának, előbújt a szög a zsákból. Már nem meghatott és forradalmi nyilatkozatok születnek holmi Vuk sörözőben. Már nagyban játszik, atv hakni, és beszél-beszél-beszél, mindegy, hogy mit.

Pedig lehetett volna belőle röndös embör is, ahogy azt Vásárhelyen mondják.

Nem lött.

Most épp nem a gárdával akar azonosulni, most Gyurcsányba kellett a forgatókönyv szerint beleszállni. És ő bele is szállt. Mindent megtett, hogy lendítse a nézettséget, és megfeleljen az atv elvárásainak.

emze.JPG

Hogyaszondja: Meg kell nyugtatni azt az egymillió embert, aki azért szavaz a Fideszre, mert fél, hogy a Gyurcsány visszajön.

Most komolyan. Egy felnőtt, értelmesnek kinéző ember ezt ki bírja ejteni a szájén, hogy azért szavaznak a Fideszre, mert félnek a Gyurcsánytú? Na ne má!

Kíváncsi vagyok, ezek után mit vár majd a következő önkormányzati választásoknál. Hogy ki a pitli fog neki majd az ajánlóívekkel rohangálni? Vagy ki fog mögé beállni? Azért mikor ez végigfut az agyán, hogy hopp, belegyalogoltam ebbe is, meg gyurcsányoztam amott is, és valahogy eltűnnek a támogatók meg az önkéntesek, akkor jön a kemény rektális rándulás.

Szóval kedves Márki-Zay Messiás, ezt nem így kéne tolni. A gyurcsányozás nem szexi. Nem leszel tőle egyéniség. Tiszta szerencse, hogy időben kiderült, hogy valójában milyen vagy. És ezt a választók sem fogják elfelejteni, hidd el. Mert nem ilyen lovat akarnak.



4 komment
2018. szeptember 06. 10:56 - BtrixKiddo

A kollaboráns Jobbikosok örülnek az Orbántól kapott fizetésemelésnek

Kibújt a szög a zsákból a cukrospapírba bújtatott szalonnáciknál: kábé addig voltak Orbánék hatttalmas ellenzéke, míg meg nem kapták a zsíros lóvét, amit, most figyelj:

megérdemeltek.

Legalábbis ez bukott ki Gyöngyösi Márton fogainak kerítésén. Nem nagyon avászkodott, meg finomkodott, így öcsém, megérdemeljük, mint a loreált. Hát barátom, ti nem a loreált érdemlitek, hanem a Fa testápolót. De ordas nagy csapásokkal ám.

És még sír is a fürdős náci kurvája, hogy így meg úgy a versenyszférából csöppent a politika világába, és ez mekkora lemondás volt. Hát cicám, szerintem mindenkinek jobb lett volna,ha nem vered magad ekkora lemondásba. 

dagobert_kacsamesek.jpg

Marhára remélem, hogy a néppártosodó, szocálisan érzékeny Jobbik tábora is a seggét veri a földhöz örömében, amiért a derék képviselők már nem szenvednek hiányt véletlen sem semmiben. Tuti ettől az ő életszínvonaluk is ugrásszerűen emelkedik majd.

Ja, vagy nem. De a lényeg, hogy a képviselő úrnak már nem kell áldozatot hoznia.

Szólj hozzá!
2018. augusztus 01. 09:21 - BtrixKiddo

A jellemtelen miskolci jobbikos szalonnáci kihajította a kutyáját kampány után

Nem túl nagy meglepetés gondolom, ha azt mondom, hogy a jobbikosok emberileg egy gumicsizma szintjén állnak. Mondjuk aki mást várt olyanoktól, akik kasztrálnák a cigányokat, a szivárványos mintától meg horogkeresztet vetnek, annak csak gratulálni tudok, helyet cserélhet - na nem a biciklistával - a Dél-Tepsi vécéjében talált halott bácsival. Vagy azzal a másikkal, amelyiket ki akartak lakoltatni, csak közben kiderült, hogy csendben mumifikálódott.

Asszem kicsit elkalandoztam.

Szóval a jobbikosoknál tartottam, akiket még hasonlítani sem tudok semmihez, mert a lótetű lábikráján grasszáló atka is nemesebb és értékesebb élőlény náluk.

Hogyaszondja az újság: “Kutyabotrányba keveredett Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője.” Mondjuk ha ezt a Magyar Idők írná, simán aszinném, hogy megcsinálta szegény kutyát. De nem.

Ez a szalonnáci úgy gondolta, hogy cuki lesz kampányidőszakban örökbefogadni egy kutyát, aztán mikor kiderült, hogy szart se sikerült megrengetni, nemhogy Árpád apánk szaporítószerve-Magyarországot, nemes egyszerűséggel visszapasszolta a kutyát. Érted, akit kihozott a sittkóról, a gyerekeivel gondosan körberakva készített néhány képet, aztán cső, mennyél kutya, te csak arra kellettél.

ribizli.jpg

Fotó: a jellembajnok Facebookjáról

Mondjuk szegény kutyát eleve Ribizlinek hívják. Na, úgy is bánt vele ez a jellembajnok, mint ahogy az ilyenek szoktak a filléres ribizlikkel. Csak a filléres ribizli valszeg sejti, hogy rövid ideig tart a liezon, sőt, nem is bánja, ha az aktuális szarjankó korábban elmegy a vártnál. Csak hát ez egy kutya. Viszonylag nehéz neki megmagyarázni, hogy hé, Buksi, kapsz kétkiló Pedigrét, ha szépen mosolyogsz, aztán mehetsz a faszba.

Bár az én empátiás érzékem alulról súrolja egy asztallap szintjét, de nagyjából el tudom képzelni, hogy a kutya fülét-farkát égnek vetve örült, hogy végre, tartozik valahova, jött a simi, meg a gyerekek, aztán hopp, kiderült öcsém, hogy ez nem csak eszik, hanem szarik is. Meg sétáltatni kell. Esetleg kicsit büdös. És az állatorvos se dolgozik ingyen azért, mert te jobbikos pöcs vagy.

Akkor mi a megoldás? Vigyük vissza a menhelyre, az lesz a legjobb.

Remélem ez a fasztarisznya a gyerekeit azért megtartotta fotózás után.

Bár ki tudja…

Na csók, puszi. Felelős állattartás.

 

Szólj hozzá!
2018. május 17. 12:12 - BtrixKiddo

Annyi a fideszes az MSZP-ben, hogy Szanyi inkább bezáratná

Azért az nem semmi, mikor eljön a napja, hogy szemmel láthatóan Szanyi Tibornak van a legtöbb esze az MSZP-ben.

Szanyi az a fajta ember, akinek néhány havonta ingerenciája támad, hogy kinyilatkoztasson dolgokat. Ez néha jobban, néha rosszabbul sikerül, néha meg olyan arccal olvassuk, amilyet Demcsák Zsuzsa vágott, mikor “nagyon fáradt” volt szegény.

Szanyi kapitány féléves kinyilatkoztatásának ideje éppen most jött el, és úgy döntött, hogy nem csak a tar homlokán tánciló fénykört, hanem a marsallbotot is megvillantja - nyugi, nem úgy, a sliccét sikeresen begombolta.

Dobjatok el mindent: Szanyi kapitány megreformálná az MSZP-t. Micsoda páratlan, remek és új ötlet, hát ez még senkinek se jutott eszébe! Hogy megújulás, meg innováció, apám, azért az nem semmi.

szanyi.jpg

Mondjuk szegény mégse mondhatja a saját pártjára, hogy szántsuk fel az egészet a pélóba, aztán hintsük be sóval.

Azért a derék ember mondott ennél informatívabb dolgokat is. Például bizonyos fideszes vakondokról, akik az MSZP gazdasági és technikai hátterében machinálnak aktívan. És még mielőtt legyintenénk, hogy Tibcsi biztos megint csíkig itta a Sétáló Jánost, azért egy pillanatra álljunk meg és lapozzunk vissza: mintha Botka valami egészen hasonlót emlegetett volna anno. Ugye, rémlik? Bizony, ilyen ez az internet, nem felejt.

És azért Botkáról sok rosszat el lehet mondani, de nem az a feleslegesen fecsegő szeszkazán.

És persze, ha picit megkapargatjuk még a korábbi infokat, azért elég sok halvány utalás van arra, hogy a Fidesz bizony ott kapirgál a szocik farzsebében. Ha pedig ez így van, akkor az nem jelent mást, mint hogy a baloldal tündöklő kis csillaga, pihés szárnyú arkangyala, markáns állú igazságos legkisebb királyfija, aka Karácsony Gergő átsegített az egyenes EKG-vonalon egy olyan pártot, amit tulajdonképpen és ténylegesen a Fidesz irányít.

És azt ne magyarázza meg senki, hogy ez a derék fiú a világon semmit nem hallott a vakond-veszélyről.

Ha csak az nem persze, hogy szegfűtermesztő barátaink ezt nem veszélynek, hanem természetes szimbiózisnak élik meg. És akinek ez piszkálja a csőrét, annak rövid úton megmutatják, merre van az ajtó.

A jellemükbe simán belefér. És hát túl kell élni valahogy. És persze van az a pénz, amiért az embernek korpásodik a haja, vagy eltűri a vakondokat a kertben.

Ugye, Gergő?

Szólj hozzá!
2018. március 19. 11:26 - BtrixKiddo

Pogácsa-gate

A tegnapi pogácsa-gate után nehéz szavakat találni. Mármint olyan szavakat, amiket nem kell kimoderálni.
Mondjuk azt se tudom, miért írom, hogy pogácsa-gate. Lehetne Vágó Gábor egy büdös tapló-gate is. De Vágó Gábor fontossága és jelentősége még egy hangya bokáján növő szőrszálacskával sem vetekszik.

Egyáltalán: ki a fene az a Vágó Gábor? És minek hozták oda? Egyszer már nagy látványosággal leszámolt a pártpolitizálással, mert az fúj és undorító, bezzeg a civilek, majd a civilek jól becivilkednek a parlamentbe, és kirakják a mihaszna politikusokat. Igaz, miután a civilek becivilkednek a Parlamentbe, már a legkevésbé sem lesznek civilek, de mindegy, ne bántsuk szegényeket.

Szóval, mi a fenéért vitték Vágó “Ha választás jön, akkor politikus vagyok” Gábort kultúremberek közé. Szerintem Szél Dettikének is égett a feje miatta, csak szégyellte bevallani, hogy ciki neki egy gyökérrel mutatkozni, mert hát mégis csak elvtársak vagy mi a fene.

Igen, tehát Vágó Gábor, a hangya bokáján a szőrci, elégedetlen volt a pogácsával, de hiányolta a whiskyt. Biztos nem mondták neki, hogy kábszira ne igyon, mert úgy fog kinézni, mint Deutsch Tamás. Azzal a különbséggel, hogy Deutsch legalább régen, kiskorában, a történelmi materializmus kezdetén állítólag szekszi volt, Vágó retkes bajszára viszont nemigen izgulnak se a nők, se a férfiak.

Vágó Gábor édesanyja egyébként szerintem tegnap csendben ült a kanapén, és a fejébe temette a kezét, meg sűrűn pironkodott, amiért m,ár megint magyarázkodni kell a szomszédoknak, hogy nem sikerült a drága kisfiát 20 évvel ezelőtt kicsit nevelni.

Innen üzenem anyuka, ez már reménytelen projekt, már így marad.

Igazából persze tökmindegy. Vágót úgyis csak ezért hozták el, hogy ő vigye el a balhét, hátha így csendben nem tűnik fel senkinek, hogy az LMP úgy komplett fogta magát és összeszarta a közös fészek kezdeményét. Mert nekik ez így tök rendben van.

Schmidt Mária fiacskája mi a francnak akarna kormányváltást, emberek?

Na ugye.

Áldás!

Szólj hozzá!
2018. január 10. 11:31 - BtrixKiddo

Rühellem az egészet

Komolyan itt tartunk 2018-ban, hogy középkori bőrbetegséget lehet elkapni egy magyar kórházban?

És még mindig nem vagyunk az utcán? 

Még mindig nem teccettünk szétverni a Kossuth teret? 

Minek kell még bekövetkeznie? Kolera, lepra? Csecsemők haljanak bele torokgyíkba? Ennyire kivagyunk? A kincskereső kisködmön lett a színvonal? Nem baj, ha a gyereknek nincs cipője, nem baj, ha már anyuka is félanalfabéta és fordítva írja az s betűt, attól még nagyon  derekasan szeretheti egyszem magzatát. 

Hátha túléli a gyerek a torokgyíkot, aztán majd megszolgálja közmunkából az anyai fáradozást. 

Tiszta elmebaj már ez, hát az egész ország valami vedlett kerti budivá avanzsálódott. Aztán az örül, aki a budi tetején ücsöröghet, odáig legalább felfutott a vadszőlő. 

Hát nézzetek már széjjel emberek!

Meg kéne tán mozdulni már, nem? Nemhogy még négy évet, még két napot is sokallok már ezektől, akik ide vittek minket. Közben meg övék a világ érted, helikopter, meg anyámkínja, rongyrázás, és magasról leszarják, hogy te, a közember, hova mész gyógyulni és mit kapsz el, és mit csinálsz magaddal. Jobban jársz, ha inkább otthon lefekszel az ágyba, aztán vagy meggyógyulsz, vagy meghalsz, mint ha bemennél egy kórházba, hogy még húszféle nyavalyát összeszedjél. 

Nagyon el kéne már gondolkozni, ha még nem pusztult le teljesen a nemzeti össz-szürkeállomány. Európai közepe? A lószart, ez a balkán emberek, a balkán, sőt, lejjebb. 

Gondolkozni, gondolkozni, gondolkozni és nem hagyni. 

 

 

 

1 komment
2017. december 15. 14:24 - BtrixKiddo

Óda a túrós csuszához

Meglepő módon ma nem a politika fogja a námbör ván témát adni itten, úgyhogy akinek csak Karácsonyra (hehe) áll fel, az ballaghat is tovább. 

De bazmeg ezt ki kell írnom magamból. 

Történt vala, hogy ebben a taknyos, hányadék időben egy fatális véletlen folytán ki kellett mennem a Duna Plázához, illetve annak háta mögé, hogy egy papírt átadjak, egy másikat meg aláírjak. Namost az én töncimönci djágaszágom felajánlotta, hogy elfuvarozza a kufferom, hogy ne ázzak moslékká a metró, a metrópótló és a pótló pótló háromszögében. 

De azért kajáljunk már valamit, mert az egy fontos dolog. 

Így bementünk a Duna Plázába. 

Mekit nem eszünk, mert szemét. KFC-t nem eszünk mert drága és verik az újságírókat. Kínai Lófaszhoz, bocsánat, lótuszhoz nem volt hangulat, ja meg van a nem meki de hamburger/polifoamtésztás pláza pizza vonal. 

És a sarokban valami Nagymama konyhája, vagy mi az anyám kenyere. Egy légtérben a kebabossal, de ez nem baj, hálistennek a kajálda nevében idézett nagyi valszeg nem a köztévén riadozik a migráncsoktól, hanem igazi világpógárként befogadja a konyhájába a keleti ízeket. 

Piros arannyal mondjuk, biztos, ami biztos. 

Gyanús is lehetett volna, hogy ebédidőben töküres az étterem, (étterem... hagyjuk), csak a szabvány unott-arcú kiszolgálók dőlnek a zsíroldóval kezelt pultnak. 

Egyes számú problémám, hogy nem volt kiírva, mi micsoda. Na most a kebabot meg a rántott húst meg tudom különböztetni. De hogy kétféle piros leves és háromféle szaftos zsíros húsból melyik melyik, hát bocsi de nem. 

Tudom, kérdezzek. 

Nem. Nem akarok kérdezni. Nem akarok beszélgetni. Köszönés, ezt kérem, fizetés, köszönés, ez minden, amit egy ilyen jellegű helyen szeretnék elkövetni. 

És akkor, vizslatva a felhozatalt, hátha valami nem szaftos, nem piros és nem ránott, megláttam a túrós csuszát. 

LILA HAGYMÁVAL ÉS KAPORRAL BAZDMEG!!!!

Én azóta is sírok. 

A túrós csusza az, amit a rántotta után szerintem minden fakezű szerencsétlen meg tud csinálni. Max elsózza vagy megégeti a szalonnát, na bumm majd legközelebb okosabb lesz. 

De egyetlen fakezű szerencsétlen sem szórja meg lilahagymával és kaporral!

Azért kedves nagymama konyájában ólálkodó moslékgyártó kontár, mert fogod és kedélyesen rábaszod az oda nem illő dolgokat, még nem leszel Michelin csillagos szakács!! Annyi esélyed van rá, mint Karácsony Gergőnek a miniszterelnökségre bazki!

De én vagyok az állat, mert ki is kértem. 

Hideg volt, és telibe locsolták olajjal. Nem, nem zsírral, nem, nem a pirított szalonna zsírmányával, hanem bazdmeg netto tesco gazdaságos étolajjal. 

A hideg, kapros, lilahagymás fos úszott az étolajban. 

Az én töncimöncim észrevette, hogy aggályosan torzul a homlokom, és megjegyezte, hogy pikírt vagyok. 

Hádde milyen lennék bazmeg, én nem konfitált libamájat vártam aranyfüsttel, de hogy egy szaros túrós csuszát így el lehessen rontani, azért az büntetést érdemel!

Na most jól kiadtam magamból. 

Puszika. 

1 komment
2017. december 13. 14:58 - BtrixKiddo

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Eszméletlen hype megy Karácsony-ügyben a jólértesült baloldal Facebook-mocsarában.

Csak azt tudnám, hogy mi a fülemnek. 

Nem tudom elvtársak, néha gondolkodni is szoktunk, vagy csak nyeljük, nyeljük a guzmit, mint Csiccsolína a sűrű tejhabot. 

Oké, én értem, hogy a Karácsony-gyerek végre egy jóképű, vállalható jelenség a demokratikus oldalon, mert ezekkel ugye nem vagyunk itt eleresztve. Jó ránézni, nincs megnyúlva ötszörösére a fülcimpája, nem állnak ki belőle illetlen helyen szőrök, megvannak a fogai, és mindemellett még csak nem is egy bozontos, szakadt hippi, rántottamaradékkal a szakállában. 

Csak ez kuuuu...tttya kevés a miniszterelnökséghez. 

És ehhez kevés az MSZP süllyedő hajója is. 

Szóval igen, a nulla százalékos Karácsony felmászott az egyszámjegyűre csökkent népszerűségű MSZP nyakára, és mindenki hülye, aki nem csatlakozik ehhez a remek és zseniális formációhoz. 

Annyira ne legyünk már lila, körúton belüli, betorzult fejű értelmiségiek, hogy a munkásmozgalmi múltra való tekintettel csapódunk egy full vesztes párthoz, mert olyan jó és romantikus volt az úttörő meg az építőtáborban forradalmi dalokat énekelni. Ez elmúlt. Ja és teszem hozzá, hogy kezd kialakulni a szavazóknak egy olyan rétege, akinek - mint ugye nekem se - a világon semmi, de semmi nosztalgiája nincs a nagy MSZP-vel vagy épp az elődjével. Mert még kis pisisek voltunk, és a legmélyebb nyomokat Horn Gyula koronája hagyta bennünk. 

Szóval bocs, ha csak az érzelgős múlt miatt nem kérünk a vesztes szocikból megfejelve egy vesztes Karigerivel. 

Inkább megnézzük a számokat, és nem túl bonyolult alapműveletek segítségével kihozunk maguknak egy normális lehetőséget.Egy valódi választást. 

Számoljatok ti is, mert az hasznos. 

Pusszancs!

UI: nem káromkodtam, csak hogy örüljetek 'szátok meg. 

mementopark3.jpg

 

 

Szólj hozzá!
Ideverek, odaverek, itt az olcsó pulóverek
süti beállítások módosítása