Ideverek, odaverek, itt az olcsó pulóverek

2016. október 18. 21:50 - BtrixKiddo

Mókus Eörs

 Láttam az előző bejegyzést nagyon kajáltátok, helyes, csak így tovább, perverz állat vagyok, és imádom olvasni a csépelést a kommentekben. Na válaszolni, azt nem fogok, mert amúgy kurvára nem érek rá, de tök jó, ízirájder öcsém.
De akkor a mai, hol is kezdjem.

Ja, Eörsi. Nem vagyok otthon Eörsi Mátyás lélektanában, nem avatott be a gondolatmenetébe, leginkábbis azért, mert nem vagyunk abban a sörözős, pultonkönyöklős, egymás vállát csapkodós, sztorizgatós viszonyban. Tovább megyek, kábé azt sem tudja, hogy anyám világra pottyintott ezelőtt x évvel. De véleményem az van, hajjaj, hogyne lenne.

Mert most ugye megint jön a konstans óbégatás, hogy jááááájjj visszautasította, hát ő kérte, ugyan mit képzel már, jódolgában azt se tudja mit akar csávókám váze, látszik, hogy a szadisoktól szabadult, fogalmatlan, világtalan, inkompetens, impotens, inkontinens, mittudomén, olvastátok ti is facebookon meg itt-ott, okos megmondóemberektől (mint én, csak én okosabb vagyok), a tuti, mert mindegyiknek van egy hűdehiteles infoja, pedig velük kábé pont annyiszor sörözött Eörsi, mint ahányszor velem.

(Komolyan mondom, ezért se lennék ilyen főtüdő, közszereplő, politikus, akármicsoda, annyira lehet kellemes ezeket a frankó örökigazságokat olvasni a tetteimről, meg magyarázkodni, mint egy nagylyukú sajtreszelővel heréket borotválni)

Akkor kezdjük elölről. Eörsi kérte. Állítólag. Oké, fogadjuk el, hogy kérte, nekem tökmindegy. De mondjuk, van, akinek nem mindegy – volt is belőle hiszti állítólag DK-éknál, hogy de mi ez Matyi, meséld már el. Szerintem meg lehet értékelni a szándékot, hogy egy nemzetközi szervezetbe egy önmagát a pozíció ellátására képes ember jelölteti. Ül otthon a konyhában a lyukas zokniban tornáztatja a lábujjait, teker egyet az orrán, feltornássza a szemüveget, és aszondja: anyjuk, én jelöltetem magam a Demokráciák Közösségének főtitkári posztjára! Mire anyjuk leteszi csendben lábost, megvonja a vállát és kiböki: Te Mátyás, te már ottan országos tanács tag vagy. Mátyás kicsit megemeli a szemöldökét, anyjuk ne beszélj mán faszságokat, az a Demokratikus Koalíció. Aztán nekiállnak lapátolni a hideg pörköltet.

Ezzel csak arra akarok utalni, hogy azért ebben a kicseszett országban még mindig nem csak a taknyosorrú unokaöcsik szarják a spanyolviaszt és kapják szakmányban ballagásra a dohányboltot a fideszes polgármester nagybácsitól, mert a béemvé már rég ott áll a garázsban, hanem így érted vannak olyan többé-kevésbé tisztességben megőszült emberek, akik értenek is ahhoz, amit csinálnak, tanultak mondjuk általános után még néhány évet, netán dolgoztak is itt ott, meg beszélnek néhány nyelven, és nem csak annyit, hogy fákk juhh. Ez az Eörsi eléggé ilyennek néz ki, akkor is, ha lyukas zokniban ábrázoltam, amint hideg marhapörköltet zabál, mert ilyen kis bogarai lássuk be, mindenkinek lehetnek.

Meg aztán mi van, ha úgy gondolta (na, mire gondolt a költő), hogy egy életem, egy halálom, nehogymár ezeknek a szarjankóknak jusson minden? Elég ha szétlopják vaze az országot, hogy nézne már ki, ha összeülne ez a Community of Democracies valami röpke brainstormingra, aztán leülnének egy puccos helyen kajálni, és mire felállnának az asztaltól, az esetleg fideszes főtitkár nem csak a kést meg a villát pakolná a zsebébe, de az abroszt is elrakná. Igen, most azt mondtam, hogy a fideszes, az lopik, kommentben lehet szidni az anyámat, úgyse olvassa.

Egyébként ja, az nekem se kristálytiszta, hogy ez a mostani visszautasítós érvelés, ez mennyire állja meg a helyét, szerintem kurvára lehetett volna még gondolkodni a fogalmazáson. Mármint erre gondolok: „a demokrácia megerősödéséért küzdő globális nemzetközi szervezet élén nem állhat hitelesen olyan személy, akit egy, a demokratikus intézményrendszer lerontásában elhíresült kormány jelöl.

Ő, hát kedves Matyi, jóreggeltkívánok. Augusztusban is bontották már, csillagom, hogy nyaljam meg a szádat, de ezt majd egy ilyen vállcsapkodós sörözésen megbeszéljük személyesen, ha meghívsz, igaz a hideg pörköltet is szeretem, de uborka legyen hozzá. Meg kenyér, jó sok. Bontják már azt a szerencsétlen intézményrendszert évek óta, vagy te 2010 óta merre voltál arccal előre? Vagy most tűnt fel, hogy reggel hiába kerested a Népszabit a postaládában. Még időben. Na, szóval ettől a magyarázattól így megfeszült egy ér a halántékomon, de tudjátok, mit aszondom: legalább észrevette. Meg érted, valami elegáns indoklás azért csak kell, meg amúgy nyilván van ilyen összezárás-féle is a pártban, Gyurcsányék kiballagtak a parlamentből, akkor Eörsi meg ne páváskodjon már ott a Demokráciák Közösségének élén, egy olyan országból jött főtitkárként, ahol a demokrácia már csak a konyhában van a hűtő előtt: párizsit vagy zalait ennél, édesjólajosom?

Szóval csak csínján a köpködéssel, vica meg versa. Egyébként pedig csak halkan kérdezem: nektek drágább lett a kenyér attól, hogy Eörsit jelölték? És attól, hogy visszalépett? Na, akkor haladjunk tovább, nincs itt semmi látnivaló!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://odaverek.blog.hu/api/trackback/id/tr8011819491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.19. 05:10:07

Eörsinek szóltak, nem fogják megválasztani, így semmi értele már a kormánytámogatásnak. Ennyi az egész, nincs ezen mit túlbonyolítani.
Ideverek, odaverek, itt az olcsó pulóverek
süti beállítások módosítása