Ideverek, odaverek, itt az olcsó pulóverek

2018. január 10. 11:31 - BtrixKiddo

Rühellem az egészet

Komolyan itt tartunk 2018-ban, hogy középkori bőrbetegséget lehet elkapni egy magyar kórházban?

És még mindig nem vagyunk az utcán? 

Még mindig nem teccettünk szétverni a Kossuth teret? 

Minek kell még bekövetkeznie? Kolera, lepra? Csecsemők haljanak bele torokgyíkba? Ennyire kivagyunk? A kincskereső kisködmön lett a színvonal? Nem baj, ha a gyereknek nincs cipője, nem baj, ha már anyuka is félanalfabéta és fordítva írja az s betűt, attól még nagyon  derekasan szeretheti egyszem magzatát. 

Hátha túléli a gyerek a torokgyíkot, aztán majd megszolgálja közmunkából az anyai fáradozást. 

Tiszta elmebaj már ez, hát az egész ország valami vedlett kerti budivá avanzsálódott. Aztán az örül, aki a budi tetején ücsöröghet, odáig legalább felfutott a vadszőlő. 

Hát nézzetek már széjjel emberek!

Meg kéne tán mozdulni már, nem? Nemhogy még négy évet, még két napot is sokallok már ezektől, akik ide vittek minket. Közben meg övék a világ érted, helikopter, meg anyámkínja, rongyrázás, és magasról leszarják, hogy te, a közember, hova mész gyógyulni és mit kapsz el, és mit csinálsz magaddal. Jobban jársz, ha inkább otthon lefekszel az ágyba, aztán vagy meggyógyulsz, vagy meghalsz, mint ha bemennél egy kórházba, hogy még húszféle nyavalyát összeszedjél. 

Nagyon el kéne már gondolkozni, ha még nem pusztult le teljesen a nemzeti össz-szürkeállomány. Európai közepe? A lószart, ez a balkán emberek, a balkán, sőt, lejjebb. 

Gondolkozni, gondolkozni, gondolkozni és nem hagyni. 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://odaverek.blog.hu/api/trackback/id/tr8213563839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2018.01.10. 21:16:56

888.hu/article-nincs-ruhes-beteg-a-korhazban-nincs-4-eves-varolista-es-senki-sem-kamerazta-be-az-ellenzeki-kepviselo-utcajat

Az elmúlt héten három álhíren pörgött a teljes ellenzéki média.

A magát "szakmainak" tekintő, de valójában ellenzéki médiamunkások (plusz a Mérce, akik önmaguktól tolják fullba a kretént) az elmúlt héten ellenőrzés és minden utólagos fact check nélkül leközölték, hogy:

betegek és ápolók is rühesek lettek a Szent Margit Kórházban,
2022-re kapott műtéti időpontot egy közepesen ismert művésznő, és
térfigyelő kamerákkal figyelik a hódmezővásárhelyi ellenzéki jelöltet.

A MindenegybenBlog szintjén lévő ellenzéki médiákok utólag némileg árnyalták a képet, de előbb megpörgették a sztorikat, majd egy nappal később, miután már mindenki felkúrta az agyát, a szakmai minimumok előtt térdig hajolva nagyon rendesen utánalőtték a meghatározó részleteket is, amelyek viszont az eredeti sztorit ki is nyírták.

Mára azonban kiderült, hogy mindhárom hír úgy kamu, ahogy van. Vegyük őket sorba!
1. Szent Margit Kórház: nincs rühes beteg az ápolási osztályon

Az osztályon ősszel néhány betegnél dermatitis (bőrgyulladás) jeleit észlelték, és mivel ilyenkor felmerül a rüh gyanúja, a betegek haladéktalanul megkapták a szükséges kezelést. A decemberi ismételt bőrgyógyász szakorvosi vizsgálat után valamennyi ilyen beteg megkapta a bőrgyógyász által elrendelt gyógykezelést, emellett valamennyi dolgozó és nem tünetes beteg is részesült megelőző kezelésben. A kórház közölte, hogy a fertőzés továbbterjedésének megakadályozására a textíliákat, ágyneműket és ruházatokat elkülönítve kezelték és fertőtlenítették, a kórtermek, bútorok és berendezési tárgyak fertőtlenítő takarításáról azonnal gondoskodtak.
2. Nem igaz, hogy a közepesen ismert celebnek éveket kell várnia a műtétre

Nem igaz, hogy éveket kell várni az endometriózis műtétre, legfeljebb két hónapra előre már tudnak időpontot adni azok az intézmények, ahol végeznek ilyen operációt.

Krámli Kinga, a történet főszereplője egy újabb Facebook-posztban megpróbálja elkendőzni a hazugságát: kiderült, hogy ő ragaszkodott a saját orvosához. Szó sincs arról, hogy Magyarországon ennyit kel várni egy ilyen műtétre.
Ideverek, odaverek, itt az olcsó pulóverek
süti beállítások módosítása